Sivut

perjantai 9. toukokuuta 2014

Pentujen ensimmäiset viikot

Tämä teksti piti julkaista jo viime lauantaina, joten en nyt muokkaa sitä enempää. Lisään vain kuvat...

Tervehdys taas kaikille lukijoille! Aika kyllä kuluu todella nopeasti, ja luulinkin, että pentujen ollessa pieniä ehtisin päivittämään blogia paremmin. Toisin kuitenkin kävi, kun on pitänyt töitä tehdä kotoota käsin ja pentujen kanssa olen viettänyt aikaa myös. Blogin päivitys vaan on jäänyt, pahoittelut siitä. Nyt kuitenkin kirjoittelen kuulumisia meiltä lähes kahden viikon ajalta.

Ajatella, että pennut saavuttavat huomenna aamulla jo kahden viikon iän. Kovasti ovat kaikki kasvaneet ja kehittyneetkin tuona aikana! Kaikki nelikosta tuplasivat painonsa vajaassa viikossa ja pian taitavat jälleen tuplata. Ensimmäisenä syntynyt poika on pentueen isoin ja viimeisenä eläinlääkärin luona syntynyt poika taas pentueen pienin. Molemmat tytöt mahtuvatkin sitten näiden kahden välille. Ruoka siis maistuu kaikille ja myös pikkupoika pitää puoliaan ruokailun aikana, jotta saa myös isompien joukossa ruokansa :)

Nelli hoitaa pentuja todella hienosti. Kuten taisin jo aiemmin kirjoittaa, Nelli ei turhia stressaa vaan taitaa jättää sen puolen minun hoidettavakseni. Nelli imettää ja hoitaa pentuja silloin, kun siihe non tarvetta ja muulloin antaa niiden rauhassa nukkua ja ottaa silloin itsekin lepoa sohvan nurkassa tai omassa pedissään :) Yöt olen jo viikon ajan nukkunut makuuhuoneessa ovi kiinni ja Nelli pentuineen olohuoneen puolella on pärjännyt ilmeisesti ihan hyvin, sillä yhtenäkin aamuna, kun heräilin ja tulin makkarista, oli Nelli kaikessa rauhassa imettämässä pentuja pentulaatikossa. Ihanaa kyllä, kun olen saanut itsekin nukkua nyt jo kunnon yöunia!

Viime viikonloppuna pääsin itsekin ns. ihmisten ilmoille ja viettämään aikaa ystävien kanssa, sillä vietimme lukioajoilta tutun ystäväni polttareita. Ihanan aurinkoinen lauantaipäivä oli ihan huippua viettää, kun tiesi, että pennut ovat hyvässä hoidossa täällä kotona. Päiväni alkoi jo ennen klo 9 aamulla ja jatkui aamuyöhön saakka, joten piti vähän jakaa tuota hoitopäivää osiin. Suuret kiitokset huipuille hoitajille lauantaista! Sainpahan itsekin rentoutua ilman huolehtimista! :) Nellikään ei ollut turhia stressannut hoitajista, olivathan kaikki sille tuttuja ja hienosti oli hoitanut pentunsa huolimatta siitä, kuka täällä seurana oli :)

Nyt lisäilenkin tähän kuvia pennuista vielä, niin saatte tekin ihailla pieniä söpöliinejä. Toivottavasti muistan edes suunnilleen, mikä kuva on mistäkin pennusta :) Kuvissa siis nro 1 on ensimmäisenä syntynyt isompi poika, jolla on merkki otsassa; nro 2 tytöistä ensimmäisenä syntynyt, jolla myös nro 1:n kanssa samantyylinen merkki otsassa; nro 3 on toinen tyttö, jolla ei ole merkkejä päässä ja nro 4 se pienempi poika, jolla myös otsassa viiru ja nyt ilmaantunut myös kuonon päälle valkoista :)

20.4.2014 Kolme ensimmäistä pentua syntyneet.

Eläinlääkärissä. Pennut (3 kpl) lämpötyynyjen välissä vadissa.

Lääkärireissun jälkeen rauha laskeutui pentulaatikkoon ja ehdimme itse nauttia aamupuurot, pentulaatikon reunalla toki :)

20.4.2014 Nelli imettää.

20.4.2014 Tästä kuvasta kyllä näkee, kuinka pieniä pennut olivat. Varsinkin, kun vertaa nykyiseen. :)

21.4.2014 Sisko ja sen veli, nro 3 vasemmalla ja nro 4 oikealla.

21.4.2014 Koko nelikko, ylhäältä alaspäin: nro 4, 3, 2, ja 1.

22.4.2014 Unta. Yksi on löytänyt ruuan ääreen...

23.4.2014 Yöllä otetaan rennosti.

Mamman pöksyissä on lämmin uinua.

24.4.2014 Kerrankin kuva, jossa ei olla maitobaarissa.

28.4.2014 Vielä mahdutaan vatiin... Päällimmäisenä isoimmat eli nro 1 ja 2.

28.4.2014 Unta. Alhaalta ylöspäin: nro 1, 2, 4 ja 3 (näin ainakin luulen).

28.4.2014 Sisko ja sen veli eli nro 1 ja 2.

30.4.2014: Vappu! Ja katsokaa, minkä kokoisia pennut! (Vertaa ensimmäisiin kuviin).

3.5.2014 Nro 1 (poika)

3.5.2014 Nro 2 (tyttö)

3.5.2014 Nro 3 (tyttö)

3.5.2014 Nro 4 (poika)

3.5.2014 Koko porukka unilla :)
Kuvia on hirmuinen määrä kameralla, mutta vähän täytyy karsia. Seuraavaan päivitykseen laitan lisää kuvia. Suloisuustakuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti