Sivut

torstai 24. lokakuuta 2013

Paluu kisakentille

Viime sunnuntaina 20.10.2013 järjsjestettiin Janakkalassa JanKK:n kisojen yhteydessä Novascotiannoutajat ry:n agilityn rotumestaruuskisat, joihin ilmoitin meidät kahteen starttiin. Mukaan houkuttelin - tai ei se paljon houkutteluja vaatinut - myös kasvattajan. Harmillisesti koko meidän hieno kevät jäi häneltä näkemättä, joten nyt oli hyvä hetki lähteä mukaan. Kisoja edeltävältä viikolta meillä oli todella hyvät treenit alla, vaikkakin olin muuten ollutkin koko viikon flunssassa. Fiilis tekemiseen oli kuitenkin todella hyvä ja maanantain treeneissä oli tuntunut se hetken kadoksissa ollut flowkin löytyneen. Lähtökohdat kisaamiselle olivat siis hyvät!

Molemmat kisaamamme radat olivat agilityratoja, eli mukana radalla myös kontaktiesteet. Kumpikaan radoista ei ennen rataantutustumista tai sen jälkeenkään tuntunut mitenkään ylitsepääsemättömän vaikealta, mitä nyt molemmilla radoilla oli pieniä jippoja ja ansoja kehiteltynä. Fiilis ennen ensimäistä rataa oli myös siis todella hyvä.

Ensimmäiselle radalle lähdettiin luottavaisina, mutta ilmeisesti kisatauosta ja jonkun rutiinin unohtumisesta johtuen keskittyminen ei sitten kuitenkaan ollut kovin hyvä. Jotain siis puuttui. Ja tämähän näkyikin sitten heti viidennellä esteellä, eli kepeillä, kun kepeillle vienti epäonnistui ja koira valitsi väärän keppivälin. Tästä taisikin sitten oma pakka hajota ja ohjaus oli loppuradan vähän mitä oli. A-esteelläkin koira jäi ihmettelemään esteen vieressä seisovaa tuomariakin esteen harjalle. Radalta tulokseksi saimme siis HYLätyn. Tästä ei voisi seuraavalla radalla mennä kuin ylöspäin! ;)

Toiselle radalle sain kasattua ja rauhoiteltua itseni ja rutiinit ennen rataa hoidettua kunnolla. Ja wau, mikä fiilis olikin suorittaa rataa! Koko radan ajan oli todella hyvä fiilis ja ohjaus ja meidän koko meno tuntui sujuvalta ja todella hyvältä. Tulokseenkaan ei voi olla muuta kuin toooodella tyytyväinen! Saimme tuolta radalta siis ihkaensimmäisen 0-tuloksemme 3-luokassa. Aivan mahtavaa! :) Sijoituksemme oli 7. emmekä ensimmäisen radan HYL-tuloksen vuoksi päässeet ainakaan palkinnoille asti kolmen parhaan joukkoon tollereiden rotumestaruudessa. Ensi vuonna uudelleen!

Sunnuntain hyvä flow jatkui vielä maanantainkin treeneissä ja sielläkin pienistä ohjauksen myöhästelyistä huolimatta suoritimme treeniradan pariinkin otteeseen ilman virheitä. Kouluttajamme oli vielä järjestänyt meille bonuskisailun treenien jälkeen, jossa tehtävänä oli lähettää koiraa takaakiertoon ja kauimpaa takaakierron molemmilta puolilta estettä suorittanut koirakko palkittiin. Ja me voitimme! :D En tiedä tarkalleen tuota lopullista matka, kun jäi mittaamatta, mutta kaukaa ne viimeiset lähetykset tehtiin. Ei ole mennyt siis hukkaan se, että kesällä yhdet kokonaiset treenit hinkkasimme pelkästään takaakiertoja! Kiitos kouluttajallemme mahtitsemppauksesta! :)

Tässä on jo seuraavia kisoja katseltu, aika näyttää minä viikonloppuna meidät taas näkee kisaradoilla. Mutta lähiviikoista puhutaan kuitenkin! Satuin myös katselemaan tokon koekalenteria ja saattaapi olla, että nyt kun olemme saaneet noita tokoliikkeitäkin hiotuksi taas niin ilmoitan meidän vielä toko-kokeeseenkin ennen vuodenvaihdetta. :) Pysykää kuulolla lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti