Sivut

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Joulutunnelmia, raketteja, näyttely ja treenailua...

...Niistä on meidän viimeajat koostunut. :) Liian harvoin tänne mitään päivittelen, joten kavereilta saadun palautteen johdosta uudenvuodenlupaukseni voisikin olla, että lupaan päivittää useammin tätä blogia, jotta kaukaisemmatkin kaverit pääsevät perille meidän kuulumisista.

Itsenäisyyspäivänä kävimme Nellin kanssa  Tampereella näyttelyreissulla ja samalla isovanhempia tapaamassa. Näyttelystä voikin sanoa, että hyvää harjoitustahan tuo oli, mutta paljon hyvää siitä ei olekaan kerrottavana. Onneksi narttujen mennessä kehään oli suurin osa näyttelyväestä jo poistunut paikalta, niin 'vahvasti' meillä meni. Nellille taisi olla outoa, kun ensimmäistä kertaa oltiin hallissa tuollaisessa tilanteessa ja paikalla tietenkin hurjan paljon metsästyskoiria ja meteli olikin aika kova. Tämä hämmensi meidän tyttöä ja kehässä olo menikin täysin sähläämiseksi. Arvosteluksi tuli H eli hyvä, mutta kirjallinen tekstiosio arvostelusta oli kuitenkin mielestäni ihan positiivinen. Ainoat ns. huonot asiat oli jo tiedossa olleet lyhyt karva ja kevyt rakenne. Niistä en olekaan huolissani, kun koira kehittyy ihan omaa tahtiaan eli suhteellisen hitaasti... Tulipahan treenattua Tampereella saakka näyttelyssä olo...

Joulu sitten oli ja meni jo, ja mukavaa oli. Nellillä alkoi juuri jouluviikolla ne kauan odotetut (n. puoli vuotta) ensimmäiset juoksut ja hyvä oli sitten ilmoitella kasvattajalle asiasta. Näköjään tuo Nelli on aika hitaasti kehittyvää sorttia, mutta hyvä niin. Jouluaaton vietin koiran kanssa vanhempien luona, ja tunnelma oli oikein mukava ja lämmin ja juuri sellainen kuin odotinkin. Nelli jonkun verran ihmetteli pakettien paljoutta, kuusta ja kaikkia niitä uusia tuoksuja, joita etenkin keittiön suunnalta leijaili. Pakettejakin tyttö sai melko ison läjän, ja tietenkin oli niistä kovin innoissaan. Pakettien availu ei oikein luonnistunut vaan paketit koira kantoikin minun syliini ja jäi odottamaan, että avaan ne. Paketeista paljastuikin kaikka kivaa maksalaatikosta huippukivoihin leluihin! Kyllä oli tuo neiti ratketa onnesta! Kaikin puolin mukava aatto siis. Loppupyhät menikin muualla joulutunnelmaa ihmetellessä ja lepäillessä, sekä koiralla että omistajalla.

Nelli poseeraa kuusen ja lahjojen kanssa.

Uuden vuoden aattoa itse ainakin jännitin melkolailla, sillä kokemusta ei ole ollenkaan siitä, kuinka Nelli raketteihin suhtautuu ja kun ne ensimmäiset juoksutkin osuivat juuri tähän vuodenvaihteeseen. Nelli olikin vanhempien luona hoidossa uuden vuoden aaton ja kuulemma kaikki oli mennyt oikein hyvin. Lenkillä Nelli oli lähinnä rauhassa katsellut rakettien paukahdusten jälkeisiä valoilmiöitä eikä ollut moksiskaan paukkeesta, mikä oli ihana kuulla. Onhan tuo rotukin kyllä jalostettu metsästystarkoituksiin, joten paukkuarka ei pitäisi rodun puolesta ollakaan.

Nyt, kun joulukuun pakkaset ovat hellittäneet, pääsimme vihdoin Etsijäkoiratreeneihin tänään. Taukoa oli kulunut varmaaan jo lähes kuukausi. Ei sillä ettemmekö olisi halunneet treenata, mutta kovat pakkaset ovat sen estäneet. Tänäänkin liikuttiin pakkasten suhteen aika rajoilla, mutta silti treenit pidettiin. Nelli pääsi jäljestämään n. tunnin vanhentunutta jälkeä (vanhin jälki tähän mennessä) metsässä Myllykoskella. Alkujälki mentiinkin ihan hyvin, mutta melko pian tuli stoppi. Siinä sitten edettiinkin kovin hitaasti ja ihmeteltiin kaikenlaista, kuten vastaantulevia ihmisiä ja linnun viserrystä puussa. Myös rinteen alapäässä oleva kosken virtauskin taisi hieman häiritä. Puolivälissä jälkeä alkoi osuus, jonka päältä olimme kävelleet juuri toiselta jäljeltä pois parkkipaikalle ja näistä tuoreemmista hajuista Nelli taisikin saada lisää intoa ja loppujälki mentiinkin aika haipakkaa :) Positiivinen tunnelma siis jäi tästäkin jäljestä ja hyvä oli, että jälkikin helpottui loppukohden, mikä rohkaisi koiraa taas tauon jälkeen. Maalissa meillä olivat Jan ja Havu-tolleri.

Nyt jäämmekin odottelemaan lisää etsijäkoiratreenejä, ja sillä välin pitääkin treenata kotiläksynä noutoharjoituksia. Loppiaisena kun menemmekin taas noutotreenaamaan Nellin ja sen muutaman sisaruksen kanssa. Loppupäivän vietämmekin lepäillen, ihan vaan sunnuntain kunniaksi :) Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti