Sivut

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kuulumisia

Hei vaan kaikille taas pitkästä aikaa. Tässä on kevät mennyt aika haipakkaa ja jänittävissä merkeissä, etten ole ehtinyt tänne mitään päivitellä. Mutta nyt uskaltaudun taas paljastamaan sanaisen arkkuni...

Nellin juoksuja on odoteltu siis jo marraskuusta asti, mutta itse olinkin koko ajan sitä mieltä, että varmaan alkavat vasta joskus tammikuun loppupuolella kun edellisistä on kulunut se n. 10kk. Juoksut alkoivatkin siitten tammi-helmikuun vaihteessa 29.1. Siitä alkoikin tarkkailu siitä, milloin olisi oikea astutushetki. Aiempien juoksujen mukaan odotin, että Nellillä olisi ollut ns. tärppipäivät siinä kahden viikon tietämillä, mutta ei - ylitse mentiin.

Käytimme Nelliä progesteronitesteissä useamman kerran. Progesteronitesti on aika luotettava tapa todeta, milloin on oikea aika astutukselle ja meille tuo oli erityisen arvokas tieto, kun ajomatkaa uroksen luokse oli kuitenkin aika paljon, päälle 7h suuntaansa. Arvot olivat alkuun todella matalia, mutta lopulta näyttivät nousemisen merkkejä ja vihdoin lauantaina 15.2. arvo oli odotetulla tasolla eli 5,0. Nelli lähti astutusreissulle kasvattajan ja Oona-äitinsä kanssa vielä samana päivänä ja ensimmäinen astutus saatiinkiin jo samalle illalle. Toinen astutus oli vielä maanantaina ennen kotimatkalle lähtöä.

Maaliskuun 18. päivään saakka jänitimmekin sitten, onko astutus onnistunut, sillä silloin meillä oli varattuna ultra-aika Nellille. Tuliaisina tuolta eläinlääkärireissulta meillä olikin illalla sitten iloisia uutisia. Nelli ultrattiin tiineeksi. Pääasia meillä olikin kuulla, näkyykö masussa mitään, lukumäärän kun näkee sitten, kun pennut syntyvät. Eläinlääkäriltä saimme myös mukaan ihan ultrakuvia, alla esimerkki :)

Ultrassa näkyi pieniä pentusia... <3

Laittelen tähän lisäksi muutamia kuvia mammakoirasta. Odotusaika on mennyt ihan hyvin, ilmeisen normaalia tiineen nartun pahoinvointia ja huono syömistä meillä on ollut, mutta muuten kaikki on tähän saakka mennyt ihan kivasti. Nelli jaksaa vielä touhuta ja välillä jopa kirmaillakin ulkona, mutta välillä eivät lenkit oikein maistu. Niinpä me lenkkeilemmekin vähän niinkuin Nellin haluamalla tahdilla ja sille sopivia matkoja. Tämä on kyllä ihan hurjan jännää aikaa :)

Pönötyskuva 14.3.2014.
Nelli selkäpuolelta 14.3.2014.

Seisotuskuva 25.3.: Pientä pyöreyttä?
Maalikoiran pönötystä 29.3.2014.
Nelli selkäpuolelta 29.3.2014.
Aamulenkillä 31.3.2014 löytyi pallo, jota olisi pitänyt päästä noutamaan. Vielä riittäisi ajoittain siis virtaa :)
Aarre :)
Nuo 29.3.2014 otetut kuvat on otettu etsijäkoiratreeneissä, jossa piipahdimme maalikoirana ja saipa Nellikin samalla jäljestää yhden "karkurin". Treenit olivat Tikkurilan aseman lähistöllä, joten maasto oli aika haastavaa. Silti mammakoira suoritti jälkensä todella mallikkaasti ja maalikin löytyi. Jälki oli myös siitä haastava, että maalissa ollut koira oli ennen meidän jälkeä kävellyt jo samalla kadulla toiseen suuntaan, eli jäljellä oli myös vanhempaa hajua tuosta koirasta. Nelli tarkisti tämän vanhan hajun hyvin ja jatkoi tuoreemman suuntaan ilman pidempää miettimistä :) On se huippukoira ja hienosti jaksoi lauantaina :) Saimmepahan samalla ulkoilua ja pientä liikkumista kauniissa kevätsäässä ja auringon paisteessa :)

Nyt, kun sain tämän tekstin julkaistua, lupaan julkaista ihan pian lisää meidän kuulumisia... Tilanne kun muuttuu tässä koko ajan. Enää ei ole kovin paljon aikaa ennen arvioitua synnytysajankohtaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti