Sivut

lauantai 21. tammikuuta 2012

Kuluvan vuoden suunnitelmat

Vuosi 2012 on käynnistynyt ja 3.1. tulikin kaksi vuotta täyteen koiranomistajana. Paljon on tuona aikana jo opittu, mutta koko ajan opittavaa uusien harrastusten ja juttujen kautta löytyy itseltä lisää. Ja koira toki vaatii jatkuvasti jotain uutta oppimista, jotta mieli pysyy virkeänä ja koirakin noin muuten järjissään ja kunnossa :)

Kuluvalle vuodelle olen miettinyt vähän kaikenlaista suunnitelmaa itseni ja koiran varalle. Mielessä on niin möllitokokisoja kuin ihan virallisiakin tokokisoja, lisäksi agilityssa olisi toiveena edetä mahdollisimman pitkälle ja etsijäkoiratoiminnassakin olisi tarkoitus edetä... Seuraavassa vähän tavoitteita ja suunnitelmia noin lajikohtaisesti:

Agility

  • Tavoitteena edetä mahdollisimman paljon, mutta toki edeten riittävän rauhallisesti. Koiran esteosaamista ja esteiden suoritusvarmutta on tarkoitus lisätä, tällä hetkellä kun muutamia esteitä ei suostu edes suorittamaan kunnolla. Liekö erilaiset esteiden rakenteet tai materiaalit aiheuttavat koirassa kummastusta ja jonkinasteista pelkoa.
  • Omakin osaaminen toivottavasti kehittyy siten, että estekäskyt pysyisivät muistissa entistä paremmin ja etenkin ohjauskuviot alkaisivat pikkuhiljaa painua tuonne takaraivoon. Näin olisi tuo treenaaminenkin helpompaa... 
  • Olisi hyvä, jos koiraan saisi sellaisen treenivaihteen päälle silloin, kun ohjauskuvioita olisi tarkoitus treenata. Koira on niin nopea, että jos sitä saisi hidastettua, ehtisi itsekin miettimään, kuinka koiraa oikein ohjaa ;)


Etsijökoiratoiminta

  • Talven aikana olisi tavoitteena kerätä kaikki loputkin jatkokurssille vaadittavat vihkojäljet kasaan ja kevään aikana toiveena olisi suorittaa vihdoin liiton jatkokurssi. 
  • Jatkokurssin jälkeen voisin sitten itsekin järjestää treenejä muille. Koiran kanssa voisi treenata vieläkin haastavampia jälkiä...

Etsijäkoiratoiminta on siitä mukavaa puuhaa, että treenit eivät ole mitenkään säännöllisiä, vaan eri ihmiset pitävät treenejä. Tämä mahdollistaa treenaamisen vaihtelevasti silloin, kun itselle sopii. Samalla etsijäkoiratreenit tuovat vastapainoa muulle tekemiselle ja ovat erilainen harrastus muiden joukossa.


Toko

  • Tottelevaisuuspuolella onkin sitten paljon etenemissuunnitelmia. Treenaamme koirakoulu Kompassin sunnuntaisessa valmennusryhmässä ja hiomme liikkeitä kunnolla kisavalmiiksi. Hyviä vinkkejä on saatu, ja edistystä tapahtunut. Paikallamakuusta on itselle tullut jotenkin nyt kamala kammo, mutta sitä tässä samalla on tarkoitus hioa varmemmaksi. Tarkoitus on alkaa opettelemaan alokasluokan liikkeiden lisäksi myös ylempien luokkien liikkeitä.
  • Helmikuulle olen ilmoittanut meidät Espooseen möllitokokisoihin jälleen, muutaman viikon kuluttua. Sinne olisi tarkoitus mennä tarkistamaan, missä vaiheessa menemme, ja olemmehan suunnilleen kisavalmiita.
  • Ensimmäisiin virallisiin kisoihin pitäisi ilmoittautua viikon päästä. Toivottavasti mahdumme Lempäälän kisoihin mukaan, kisadebyytti tapahtuisi siis 18.2. Lempäälässä. Alkoipa taas jännittämään! Eikun treeniä vaan!
  • Kisamenestyksen perusteella katsotaan, millä tahdilla etenemme, mutta kiva olisi jos kevään aikana saataisiin tuo TK1 tunnus, eli kolme ykköstulosta alokasluokasta. Peukut pystyyn!

Noutotreenaaminen/Taipparit

  • Noutajien taipumsukoe on tavoitteena suorittaa tämän vuoden loppukevään ja loppusyksyn aikana. Kunhan edes päästäisiin tälläkin puolella edes aloittamaan taippariura.
  • Ennen taipumuskokeisiin menoa Nelli pitäisi saada kantamaan sitä riistaa, mikä on hyvinkin oleellinen osa taipumuskokeita. Dameilla treenaaminen kun onnistuu ja niitä se innolla hakee, etsii, kantaa ja palauttaakin, todella hienosti. Toisin sanoen, uskoisin kaikkien muiden osa-alueiden olevan kunnossa, paitsi tuon riistan kantamisen. Haastetta siis riittää vielä...


    Näyttelyt

    • Nelli on tällä hetkellä hyvinkin karvaton, mutta luotto turkin kasvamiseen ennen seuraavia, huhtikuulle arvioituja juoksuja, on kova... Loppukeväästä pääkaupunkiseudulla ja lähiympäristössä järjestetään useita näyttelyitä, joten karvan uskoisi olevan todella hyvässä kunnossa juuri noihin aikoihin. Massaakin tuo koira on kerännyt, joten eiköhän tuloksia uskalla näyttelypuoleltakin odottaa. :)

    Paljon on tavoitteita tälle vuodelle, toivotaan että edes osa niistä toteutuu. Tämä vuosi olkoon treenaamisen ja tuloksien vuosi! ;)

    Nelli jouluviikolla 21.12.2011. Noistakaan "pöksyistä" ei ole enää mitään jäljellä. Uutta karvaa odotellessa voi keskittyä kaikkeen muuhun treenaamiseen...

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti