Sivut

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Hallikauden viimeiset treenit

Torstaina olikin ohjelmassa tämän talvikauden 2011-2012 viimeiset ohjatut hallitreenit. Treeneissä oli tarkoitus tehdä rata kisanomaisesti, eli alkuun rata kasattiin ja jokainen tutustui rataan itsekseen. Tämän jälkeen jokainen suoritti rada, kaksi yritystä kerettiin ottamaan. Panokseksi jokainen laittoi kassaan 1 euron, eli potti kasvoi huikeaan 6 euroon. Tarkoitus oli, että virheettömällä eli 0-tuloksella potin voittaa itselleen ja mikäli noita 0-tuloksia on useampi, potti jaetaan tuloksen tehneiden kesken.

Ensimmäinen koira asetti muille huimat pohjat, kun koirakko heti alkuun monen viikon tauon jälkeen hienosti radan läpi virheettömästi. Oma ensimmäisen kierroksen suorituksemme alkoi hyvin, mutta pian alun jälkeen kaatui kepeille, ohjaajan vika. Ohjasin koiran ihan väärään kohtaan keppejä (varmaan kolmanteen keppiväliin ekan sijasta) ja Nelli meni sekaisin. Lisäksi eräs toinenkin ohjaus meni vähän huonosti. Tarkoituksenani oli tehdä persjättö, mutta myöhästyin tilanteesta ja koira juoksi jaloilleni ja kaaarsi ihan väärään suuntaan.

Ensimmäisen kierroksen virheistä oppineena, muiden suorituksia seuranneena ja treenikaverin kanssa pähkäillessäni päätin muuttaa taktiikkaani ja persjätön sijasta tein vasta seuraavaan esteväliin takaaleikkauksen, jonka seurauksena tuo muutaman esteen pätkä menikin paljon paremmin. Omista virheistä ja muiden suorituksista oppiminen tuntuu olevan aika hyödyllistä, juurikin näitä ohjauksia opeteltaessa... Toinen kierros meillä meni siis paljon ensimmäistä kierrosta paremmin. Ainoastaan yhden hypyn jälkeen Nelli kaarsi turhan pitkälle, mutta tämä ei tuonut meille ylimääräisiä pisteitä. Ja toki tiedostin taas tämän kierroksenkin jälkeen, että kontaktit eivät ole meillä ihan hallussa... Agilityssahan kaikki pisteet ovat nounou, eli niitä ei haluta, vaan pyritään täysin pisteettömään suoritukseen ja mahdollisimman nopeasti suorittaen. Jokatapauksessa, toisella kierroksella teimme siis aika onnistuneesti virheettömän radan, eli 0-tuloksen!!! Allekirjoittanut on muutamasta virheestä huolimatta oikein tyytyväinen koirastaan ja omastakin suorituksestaan :)

Ensi viikolla meillä olisikin vuorossa seuran hallikauden päätöskisat, joihin ilmoittauduin Nellin kanssa medimölli-luokkaan, eli ns. harjoitusluokkaan, jossa ei ole ilmeisesti keppejä ja keinua ainakaan, eikä ehkä rengastakaan. Nyt vaan sormet ristiin ja toivomaan, etteivät juoksut ala Nellillä ja päästäisiin kokeilemaan ekaa kertaa vähän kisaamista!

Kerrottakoon vielä muitakin kuulumisia samaan syssyy... Tiilasin tuossa juuri torstaina meille kotiin kolme varista, jotta päästään treenaamaan taipumuskokeita varten. Kesäkuun tollerileirille olemme ilmoittautuneet taippariryhmään ja toivonkin, että saan Nellin kantamaan riistaa ennen tuota leiriä. Toivossa on hyvä elää, ja uskon vielä ainakin, että tässä onnistun. Aika näyttää, kuinka käy. Heinäkuussa voitaisiin sitten ehkä jopa mennä kokeilemaan ihan kokeisiin. Jännää!

Nyr kaikille vielä peukut pystyyn, sillä sunnuntaina matkaamme taas näyttelyreissulle. Tällä kertaa kohteena on Kouvola, johon on ilmoittautunut 14 tolleria. Tällä kertaa saan matkaseuraakin Lohjalta saakka eikä matkaankaan tarvitse lähteä aamuseitsemältä, kehän alkaessa vasta klo 12.15. Toiveena olisi nyt ainakin aurinkoista säätä ulkonäyttelyyn ja tietenkin mukavaa näyttelypäivää (ja ehkä vähän menestystäkin). Kirjoittelen taas kuulumisia reissulta palattuamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti