Sivut

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tapahtumantäyteinen viikko

Tältä viikolta olisikin voinut kirjoittaa useammankin päivityksen, sillä niin monesta asiasta löytyisi kerrottavaa. Viikon aikana on liidelty agilitykentillä ja tehty pitkiä lenkkejä, ja talviturkinkin Nelli heitti keskiviikkona :) Lisäksi neiti pääsi riekkumaan viikonlopun alkajaisiksi erään tollerikaverin kanssakin!

Tiistaina tosiaan käytiin ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella Järvenpäässä seuran vapaavuorolla treenaamassa kahden seurakaverin kanssa. Olin laatinut jo päivällä pikaisesti treenisuunnitelman ja tarkoituksena oli tehdä kontaktitreeniä sekä treenata kouluttajan vinkkien mukaan keinua ja keppejä. Kerrankin kun oli kunnon suunnitelmt tehty, niin tottakai ne piti muuttaa paikanpäälle päästyä, sillä kentällä oli vasta osa esteistä ja vettäkin satoi. Kentältä puuttui vielä kokonaan keinu ja puomi, joten näiden treenaaminen ei onnistunut. Myöskään A:ta en uskaltanut alkaa treenaamaan, sillä este oli sateen vuoksi märkä ja vaikutti liukkaalta.

Loppujen lopuksi saimme treenikavereiden kanssa aikaiseksi suunnitelman, jota päätimme kaikki noudattaa. Treenattaviin asioihin otettiin kepit sekä irtoamistreeniä. Keppitreeni meillä meni viidellä ohjurilla ja hyvin menikin. Lähetin Nelliä kepeille eri tulokulmista. Huomattiin siinä treenatessa, että Nellin keppien soritusasento on niin matala, ettei koira edes luultavasti enää huomaa ohjureita niiden ollessa koiran selkälinjaa korkeammalla. Seuraavan kerran keppejä treenatessa päästäänkin varmaan aloittamaan häiriötreeniä, eli niin että minä teen jotain muutakin Nellin suorittaessa ja lisäksi kokeiluun tulee sivuttaissuunnassa minun ja koiran välimatkan kasvattaminen.

Irtoamistreenissä treenasimme radanpätkää, jossa oli kolme hyppyestettä ja putki siten, että koiran liikelinja kulki hyppyjen mukana oikealle kaartaen kohti putkea. Samalla tuli treenattua irtoamisen lisäksi myös vähän sivuttaista irtoamista. Nelli irtoaa putkeen todella hyvin, mutta kun mukaan otettiin se, että minä teen takaaleikkauksen putkea edeötävän hypyn takana, niin vaikeutta treeniin tulikin onneksi. Parin toiston jälkeen saimme tämänkin onnistumaan ja koira irtosi putkeen, vaikka teinkin takaaleikkauksen koiran lähdettyä hypylle ja putkeen. Ihan onnistuneet omatoimitreenit, vaikka suunnitelmat viimetipassa muuttuivatkin! :) Kiitos treenikamuille!

Keskiviikkona ihailin toimiston ikkunasta kivaa keliä ulkona, ja päätin, että teemme piiiitkän lenkin iltapäivällä kotiin päästyäni. Iltapäivällä hainkin koiran kotoa ja suuntasin vanhempieni luokse. Lähdimme metsäreittejä pitkin äitini kanssa kävellen kohti paikkaa, jossa Nelli pääsee helposti joka kesä uimaan sydämensa kyllyydestä. Tarkoitus oli mennä katsomaan, kuinka kevät on edennyt tuolla ja josko koira pääsisi uimaankin. Nelli kyllä muisti paikan taas erittäinkin hyvin, ja kysyessäni uintihalukkuuta, koira säntäsi luvan saatuaan täyttä vauhtia joenrantaan uimapaikalle odottamaan meitä. Vähän aikaa kepin palasia heiteltiin veteen ja Nellikin kahlaili vedessä, mutta lopulta neiti jopa uikin vähän kepin perässä. Ilmeisesti oli sen verran kylmää vettä, ettei koira enää uudelleen uimaan asti mennyt, mutta rannalla olikin hyvä vetää tollerihepuleita pallon kanssa tai ilmankin :)

Koira vielä kuivana, silti valmiina säntäämään veteen.

Vähän kävi punanenä jo kahlaamassa...

... ja siellä se ui ihan kokonaan :)

Tollerihepuliiiiiiii!

Hepulointia lisää.

Torstaina meillä olikin vuorossa tämän hallikauden päätöskisat, leikkimieliset toki. Koko talven jännitin pääsemmekö osallistumaan näihin päätöskisoihin, sillä olin ajatellut Nellin juoksujen osuvan juurikin tähän huhtikuun lopulle. Viime viikolla kehotin Nelliä lykkäämään juoksujen alkua hallikauden päätöskisojen yli, ja taisi tuo uskoakin ;) Tosin vieläkää ei ole juoksuja näkynyt, joten ne luultavasti alkavat juuri niin, etten ainakaan koiran kanssa pääse osallistumaan toukokuun ohjaustekniikkakurssille. Ilman koiraa yritän kyllä paikalle päästä hakemaan oppia.

Me teimme torstain kisoissa mölliradan, eli helpotetun radan ja ihan kisasuoritustreeninä, mutta kuitenkin kisanomaisesti. Teimme radan medikorkeuksilla ja tuossa medimölli-luokassa kisasi Nellin lisäksi treenikaverimme Alma-rottweiler. Molemmilta tuli hienoja suorituksia ja Alma tekikin ohjaajineen heti ensimmäisellä kierroksella 0-radan, onnea! Tuossa mölliradassa oli vain 13 estettä, mutta sekin oli ihan tarpeeksi meille. Saimme tehdä radan kahteen kertaan, mikä olikin oikein hyvä ratatreenin kannalta. Molemmilla suorituskerroilla tuli virhe, ja molemmat virheet olivat ihan ohjausvirheitä, eli syy oli täysin minun. Ensimmäisellä kierroksella Nelli juoksi yhden esteen ohi, mutta muuten tuo suoritus meni oikein mainiosti ja kaikki ohjauskuviot, joita olin suunnitellut tekeväni, onnistuivat. Ensimmäistä ratasuoritusta en saanut nauhalle, mutta alla on tuosta toisesta suorituksesta videopätkä.



Kuten videolta näkyy, toisella suorituskerralla Nelli kyllä hyppäsi tuon kolmannen hypyn, jonka ohi ansimmäisellä kierroksella juoksi, mutta itse mokasin tuon hypyn jälkeen ohjatessani koiraa putkelle. Kuten näkyy, Nellin hyppy meni aika pitkäksi, mistä johtuen koira jäi selkäni taakse ja livahti vahingossa väärälle esteelle, eli A:lle, vaikka piti mennä putkeen. Muuten tuokin ratasuoritus meni ihan kivasti, vaikka A:n kontaktisuoritus oli ihan kamala (videon lopussa).

Viikonlopun olemmekin lähes kokonaan ottaneet siinä mielessä rennosti, että mitään ei ole treenattu ja koira on saanut ihan vain olla. Perjantaina kuitenkin ohjelmaa saatin koirallekin, kun se pääsi mukaan viettämään tämän vuoden ensimmäistä (ainakin minulle ensimmäistä) grilli-iltaa kavereitteni luokse. Paikalla oli toki myös Leevi-tolleri ja vauhtia ei illasta puuttunut, ainakaan koirilta. Iltaa tuli vauhdittamaan vielä hetkeksi myös 5 kk ikäinen Mörri-australianpaimenkoirauros. Nellillä olikin sitten kaksi pojua perässä, mutta neiti kyllä antoi poikien kuulla kunniansa, mikäli uskaltautuivat liian lähelle! Vauhdista ja Leevin innokkuudesta huolimatta Nelli toi kaverilleen tuliaisiksi myös herkkuluun, ja illan pimetessä kaverukset pääsivät näitä luita maistelemaan ja rauhoittumaan :)

Alla vielä kuvia perjntailta. Ainakin meillä on ollut taas kerran tekemisen täyteinen ja hurjan mukava viikko. Toivottavasti teilläkin!

Neli vähän komentaa pojuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti