Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Uutta näkemystä treeniin

Pääsiäisen jälkeen on palattu arkeen. Koirakin oli melkein pari päivää hoidossa vanhemmillani, omien kiireideni vuoksi. Onneksi on tuollainen luottohoitopaikka, jossa Nellikin tykkää remuta! Vanhempieni luona koira on kuin toisessa kodissaan!

Nyt olikin heti treeneistä tultua pakko päästä kirjoittelemaan ajatuksia. Olimme tuuraamassa seurakaveria Juha Oreniuksen agilitytunnilla, josta tarttui mukaan puolessa tunnissa aimo annos opeteltavaa. Tuo puolituntinen oli meille mielestäni todella hyödyllinen, ja päästiinpä kokeilemaan ekaa kertaa uutta ohjaustakin, jota ei olla ennen treenattukaan. Varoitus vielä, että tämä teksti voi olla monelle kovin sekava ja sisältää paljon kummallista sanastoa, ehkä jopa jotain virheellistäkin, mutta kirjoitan tämän myös itseäni varten :)

Ensin treenasimme ihan muutamaa estettä, ja kaiken kaikkiaankin taisi putkeen olla koko aikana maksimissaan 6 estettä. Kirjoittamalla tuota lähtöä ja kahta ensimmäistä estettä on vaikea kertoa, mutta kolmannelle esteelle lähetettiin koira takaakiertoon ja sen jälkeen pyöritettiin hypyn ja siivekkeen yli seuraavalle esteelle. Viidentenä oli pituus (ekaa kertaa meillä oli kaikki osat pituudessa, ja niin se koira vaan liiteli kaikkien yli!) ja pituuden jälkeen lähetettiin seuraavalle esteelle ja tehtiin takaaleikkaus, joka suuntasi voimakkaasti putkelle. Näin radanpätkän siis olisi pitänyt mennä, meillä se ei aivan heti putkeen mennyt...

Alkuun noissa kolmessa ensimmäisessäkin esteessä ja varsinkin oman liikkeen rytmityksessä sekä omissa liikeradoissa. Näissä meillä on muutenkin ongelmia ollut, pitäisi vaan oppia liikkumaan oikein siellä radalla. Hyvin monen yrityksen jälkeen saimme onnistumisia, ja aina välillä kokeilimme useampaa estettä ja sitten taas ihan paria. Oma liike pitäisi muistaa tuossa pyörityksessä pitää kokoajan yllä, ja suunnitella ne omat liikeradat paremmiksi.

Uutena asiana meille tuli treenattua myös vastakäännöstä, jolla saatiin koira kääntymään hypyn jälkeen kohti pituutta hyvin tiukasti. Koiran tiukka käännös ymmärtääkseni johtui juuri omasta rintamasuunnastani, eli kun käänsin koiralle selkäni, se kääntyi voimakkaasti samaan suuntaan ja näin myös kohti pituutta. Oli jännä huomata, että aivan uusi ohjausliike toimi noinkin hyvin jo ekalla kerralla. Tuota liikettä en kyllä osaisi mihinkään muualle soveltaa, mutta hyvä se on tietää edes jotenkin :)

Takaaleikkauskohdan idean ymmärsin kyllä heti, mutta käytännössä senkin toteuttaminen oli hiukan ontuvaa. Tuossa kohdassa kuitenkin oli tarkoitus pituuden jälkeen lähettää koira suoraan seuraavalle hypylle, ja heti koiran lukittua tuon esteen, kääntää oma rintamasuunta voimakkaasti kohti putkea. Aluksi olin koko ajan myöhässä ohjauksen kanssa, mutta kyllä se ohjaus lopulta onnistuikin ja koira oikeasti kääntyi jo hypyn riman yllä vasemmalle päin kohti putkea. JES!

Vaikka alkuun kaikki tuntui vaikealta, ja itseänikin varmasti jännitti uusi paikka ja uusi kouluttaja, eikä koirakaan ehkä ollut heti ihan kartalla juuri uuden paikan vuoksi, niin lopussa kiitos seisoi. Lopulta nimittäin saatiin tosi hyvä suoritus takaaleikkauskohdasta ja sen jälkeen vielä koko tuosta 7 esteen pätkästä niin hyvä suoritus, että Juhalta tippui jopa taputukset ja kehut ja treenistä jäi hyvä mieli. Kyllä sen itsekin onnistuttuaan huomasi, miten paljon helpommin koira ymmärtää ohjauksiani, kun ajoitan ja suuntaan ne oikein.Estevarmuuksien kasvattamisen lisäksi meillä on kyllä tuon koulutuskerran perusteella paljon opittavaa, mutta sehän vain motivoi treenaamaan!!! ;)

Huomenna taas Hyvinkäälle KAT:n ohjattuihin treeneihin, luvassa käsittääkseni ratatreeniä ensimmäistä kertaa niin päin, että ensin kokeillaan suorittaa rataa ja sen jälkeen vasta käymme läpi rataa osissa. Tähän mennessähän on tehty aivan toisin päin ja lopuksi kokeiltu pitempää ratapätkää tai kokonaista rataa, mikäli aikaa on jäänyt. Päästäänpähän treenaamaan kisanomaisempaa suoritusta, mutta myös hiomaan hankalia kohtia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti